Kategori: böckerSida 1 av 2

Det har begåtts nya omslag

Denna gång två stycken omslag för C Publishing. Helena Ströms Nu lägger vi känslorna åt sidan – en arbetsplatsroman och Muriel Scibilias Mörker och ljus – berättelser av unga som genomlevt…

Nytt omslag och ett lite äldre

Efter en paus har jag nu tagit om bokomslagen igen. Nyligen utkom “Sluta chefa börja leda” av ledarskapsexperten Kenth Åkerman med omslag av mig. För drygt ett år…

Karina Puente illustrerar Italo Calvinos osynliga städer

Lima-baserade arkitekten Karina Puente håller på att illustrera var och en av de osynliga städerna i Italo Calvinos roman “De osynliga städerna” från 1972.

Vi vill att omslaget ska poppa, alltså

Letar du efter en feelgood-bok med en kvinna i röd klänning med ett hus i bakgrunden så har vi ett rätt bra utbud. pic.twitter.com/B7h7Lf5Gdm — Pocket Shop (@PocketShopSWE)…

Litteraturhistoria med Reggie Watts

Drömbokhandeln – en sida för fansen

I förrgår lanserades mitt senaste projekt tillsammans med Sekwa förlag. Sidan är till viss del marknadsföring för boken Drömbokhandeln som Sekwa ger ut om en dryg månad. Men…

Webbplats för svenska utgåvan av “Tunisian girl” lanseras idag

Idag lanseras en webbplats jag satt ihop för den svenska utgåvan av onlineaktivisten Lina Ben Mhennis bok Tunisian girl [döda länkar]. Boken är översatt av Alexandra Dumas och publiceras…

Sekwa [sekwa] – c’est quoi?

Text till katalog i samband med Sekwa förlags femårsjubileum. Namnet dök upp under den senare delen av en längre brainstorm* innan förlaget ens var påtänkt. Dagen då Johanna…

Om att pitcha en blogg – tips för det lilla förlaget

Vi har fått vårt första pressmeddelande. Och inte bara ett utan ett mejl till var och en av oss. Det känns spännande för det betyder att någon, förhoppningsvis, gjort bedömningen att det är mödan värt att ta kontakt med oss. Vi är inte bortkastad tid. I värsta fall kan det handla om tiden det tar att klippa och klistra en e-postadress, men ändå.

Tre butiksskyltar som aldrig blev av

Den här gamla idén till butiksmaterial dök upp i ett annat inlägg, så jag tänkte ta tillfället i akt att visa upp en del av marknadsföringskampanjen för Igelkottens elegans som aldrig blev av. Så här beskrevs enheten “butiksskyltar” i kampanjplanen.

Ytliga spaningar från bokmässan

En månad har gått sedan bokmässan. Under dagarna där experimenterade vi (eller jag) med en Posterous-blogg för att eventuellt få lite dynamik i webbpubliceringarna. Gick väl så där. Men några inlägg blev det.

Författareturné utan resekostnader

Att författare kuskat land och rike runt för att möta läsare, prata om sina böcker och för att marknadsföra böckerna och sig själv är inget nytt eller särskilt ovanligt. På bokmässorna sitter de i vartenda hörn, läser och berättar och talar och diskuterar. Att författare bloggar är inte längre något konstigt eller särskilt ovanligt. Boken som uttrycksform och produkt kompletteras med text av annat slag och i andra kanaler.

Anti-PR: när du är tillräckligt stor eller åtminstone först

En vanlig fråga just nu är författarens ansvar för marknadsföringen av den egna boken. Vissa hävdar att författarens uppgift är att skriva böcker medan det är förlagets uppgift att se till att göra pr för boken och se till att den blir såld. Andra hävdar att en stor del av ansvaret ligger på författaren som borde vara den som är mest intresserad av att boken blir spridd och läst. Sen finns det författare som istället motarbetar all form av PR.

Svarar på enkät om bokmässan

Loka Kanarp har gjort en bokmässan-enkät som jag fyllde i för att värma upp inför nästa nästa helg. Namn: Niclas Hemort: Helsingborg Jag har varit på bokmässan i…

Interaktiv roman i Spotify ska sälja debutalbum från “Hurts”

Brittiska indiebandet Hurts från Manchester, som också spelade på Popaganda i helgen, använder Spotify för att marknadsföra sitt debutalbum Happiness, men inte bara på “traditionellt” vis, med smakprov i singelform och hela albumet tillgängligt före release, utan genom en kul lek med Spotifys sökfunktion.

41,9 sekunder från tanke till handling…

Vad innebär det? Finns det inte en enda skivbutik som kan fungera som det klassiska undantaget? Finns det något som bokhandlarna och biblioteken kan göra för att motverka utvecklingen, eller kanske ännu hellre för att utnyttja den? Är det något att sträva efter, eller är e-böcker och nätdistribution bättre på allt?

Det lilla förlaget som växte upp på den sociala webben

Text till den SSWC-bok som Mattias Boström sätter ihop inför årets Sweden Social Web Camp. Johanna Daehli och Helén Enqvist startade Sekwa förlag 2006 utan ekonomiska resurser och…

Skriver och skriver mot en kortare text

Skriver och skriver. Har gått från 23 000 osammanhängande tecken till 15 000 svagt meningsbärande tecken. Siktar på knappt 10 000 intressanta tecken innan läggdags. Som någon klok…

Framtidens digitala medier

Framtidens Digitala Media on Prezi Besökta Kista Science Tower och halvdagskonferensen Framtidens digitala medier som tog upp mötet mellan tekniken och medier av olika slag. Tyngdpunkten låg på…

Mikrobloggande författare samlade på ett ställe

Samlarkort var kul när man var liten. Och ibland känns det som om samma beteende går igen på Facebook och Twitter, om än med lite vuxnare vinkling? Nu…