Loka Kanarp har gjort en bokmässan-enkät som jag fyllde i för att värma upp inför nästa nästa helg.

Namn: Niclas

Hemort: Helsingborg

Jag har varit på bokmässan i Göteborg (ggr): Osäker, 6 eller 7 gånger. Första gången var när jag pluggade journalistik på Nordiska Folkhögskolan i Kungälv 1990. Vi “bevakade” pressnatta och åt alldeles för mycket färska räkor. Sedan blev det ett skutt fram till 2005 eller 2006 när Helén började nästla sig in i förlagsvärlden via översättningsuppdrag åt Storm förlag.

På årets bokmässa ska jag: Hänga lite runt Sekwas monter, följa mitt mässprogram, samt driva runt och titta på böcker, som vanligt. I år ska jag dock blanda det hela med att prata böcker och marknadsföring med folk för att få ihop material till nya bloggen/bokcirkeln Sociala förlag. Mingel hos Sekwa och middag på Heaven på torsdag, Bokbloggarmiddag på fredag, presentation av nästa bokcirkelbok på lördag och sen kommer jag inte ihåg mer.

Mitt bästa bokmässeminne: Att stå i Sekwas monter i fjol och höra hur mycket besökarna gillade förlagets webbnärvaro och öppna attityd. Det värmde.

Några böcker som jag ser fram emot: Jag borde ha något bra svar på det där, men det brukar bli lite slump över mitt bokköpande på mässan.

Jag hoppas få se: Alla trevliga bokintresserade människor jag mest träffar på nätet.

Jag hoppas slippa: Sova bort kvällarna som jag gjorde i fjol. Var rätt sliten när jag kom till mässan och lyckades knappt hitta på någonting efter att mässhallarna stängde.

Mitt bästa bokmässefynd: Det brukar bli någon överraskning. I fjol kom jag hem med Jean Beaudrillards Patafysik i svensk utgåva från Tragus förlag, en liten ask med sytt häfte, lakritsrem och Ubu Roi-ballong. Riktigt läcker, trots att jag inte äter lakrits.

Några bilder från fjolårets bokmässa: