Omslag till Insekts pocketutgåva (Sekwa förlag)Insekt ska komma ut i pocketutgåva (det är minsann snart ett år sedan boken kom ut) och här vill jag förhandsvisa omslaget. Både omslaget och inlagan blev klara idag, bara lite korrektur kvar, och skickas till tryckeriet i morgon. Förlaget räknar med att boken ska finnas ute i handeln i mitten av januari.

Varför inte använda samma omslag? Det beror på var boken ska säljas. Vi tror att den här versionen av omslaget kommer att passa bättre i Pressbyrån, Pocket Shop, Konsum och andra krängare av billiga små böcker (och då menar jag priset, inget annat). Den här versionen ser ut som en billig liten bok som man kan misshandla lite mer än den exklusiva produkt vi hittills stoltserat med. Eller?

Jag har även försökt lyfta fram och förtydliga författare och titel. Pocketböcker har kortare tid att fånga uppmärksamhet och står ofta i lager där endast huvudet syns. Därav den nya placeringen och den större typgraden.

Nya element: pressrosor (givet inslag på varje pocket, det kan vara Haparanda-Kuriren, Norra Skåne eller SvD, någon någonstans måste ju ha gillat boken så pass att man kan karva ut ett par rader ur recensionen) och pocketstandardprismärkningsetiketten (ett fantastiskt svenskt ord). Bevarade element: Claire som insekt (bild: Patrick Swirc), det frostade bandet och Mia Thorsells fantastiska bild på syrsan från Skansenakvariet.

Från arkivet: 12 december 2007. Uppdaterad idag.