glas

Det är ett år sedan senast initiativet Blogg 100 drog igång senast, med uppmaningen blogga minst i hundra dagar med minst ett inlägg om dagen, så firar vi i andar ändan. In i dimman. För ett år sedan bloggade jag varje dag i två dagar och sedan har jag inte rört bloggen på ett år. Nu gör jag ett nytt försök.

Senast spred jag ut min ansträngning över flera bloggar med olika teman, huvudsakligen för att webbplatserna redan fanns och för att jag trodde att det skulle vara enklare att komma igång när det fanns flera snäva teman att inspireras av. Ett år senare är intressena ungefär desamma, men jag har bestämt mig för att fokusera på en blogg och låta den rama in allt möjligt. Det som gör mig nyfiken är det som styr.

Bloggens tema ska istället styra hur jag formulerar mig. Kultur & PR är till skillnad från övriga plattformar jag använder inriktad på det jag betraktar som min professionella verksamhet, fast utifrån mitt eget huvud. Kommunikation och kultur. Jag arbetar med kommunikation, som konsult vid en byrå i Stockholm, kulturen är det som skapar värme, närhet och värde. Eller kritisk distans och djup. Ju mer kultur jag kan injicera i vardagen desto gladare blir jag. Dessutom tycker jag att mitt arbete blir bättre.

Denna blogg kommer att innehålla konst, musik, film och annat som inte riktigt får den plats och den uppmärksamhet jag tycker att de förtjänar, eller som glömts bort, saker som inspirerar och gör mig glad. Den kommer även att innehålla texter om kommunikation i olika former, från propaganda till dialog, med anvädaren och beteenden i centrum.

Eftersom det är en blogg riktar den sig egentligen bara till mig själv, och därför säger jag inte välkommen.