2022

Niclas Holmqvist är rådgivare på kommunikationsbyrån Cloudberry där jag arbetat i tolv år vid det här laget. Mina kunder är huvudsakligen städer i Mälardalen eller bostadsbolag, hållbarhetsfrågor är vanliga, och de senaste tio åren har jag mest arbetat med kommunikation för Norra Djurgårdsstaden – Sveriges största och mest hållbara stadsutvecklingsprojekt. Engagemang och dialog Odlar enstaka tomater på balkongen, går på konserter med dyster musik och ser på tysk film från förra tjugotalet. Lyckades aldrig se klart Månbas Alpha och har precis köpt en ny vinylspelare, tio år efter att jag sålde nästan alla mina gamla LP-skivor till en DJ med fokus på gammal synth. Nu bygger jag en samling med nya och gamla favoritskivor.

2012

Niclas Holmqvist är till vardags konsult på Cloudberry Communications. Arbetar med webbstrategi, storytelling, internt varumärke och digital pr för kunder inom innovation, teknik, kultur och stadsutveckling. Har en gedigen bakgrund som kommunikatör och skribent.

Var ansvarig för kommunikation vid Hyresgästföreningen region Norra Skåne 2001–2010, och arbetade där med förtroendevalda, varumärkeskampanjer och internkommunikation, samt var lokalredaktör för regional webbplats, interntidning och nyhetsbrev för medlemmar. Var även med och utvecklade den nya riksgemensamma webbplatsen 2009–2010.

Har f-skattsedel sedan 2006 och använder den för att bedriva reklamanalys, sätta böcker och bygga bokomslag. Älskar och tror på innehåll med kvalitet och inbillar sig att erfarenheten som rollspelare på 80- och 90-talet är till hjälp i arbetet med digital storytelling.

Tveksam till att skriva om mig själv i tredje person.

Jag är född och uppvuxen i Helsingborg. Försöker på fritiden lära mig skapa snyggare e-böcker och långsamt arbeta mig genom samtliga avsnitt av Månbas Alpha.

Telefon: 0709-412979