Webbplats för svenska utgåvan av “Tunisian girl” lanseras idag

Idag lanseras en webbplats jag satt ihop för den svenska utgåvan av onlineaktivisten Lina Ben Mhennis bok Tunisian girl. Boken är översatt av Alexandra Dumas och publiceras av Sekwa förlag, som jag gjort en del jobb för tidigare.*

På Tunisian girl har jag använt en alldeles färsk plugin, Storify för WordPress, som gör att jag kan arbeta med Storify-stories direkt inifrån publiceringsverktyget. Det går att plocka ihop text, ljud, film, bilder, länkar etc. från webbplatser och webbtjänster för att bygga ihop dramatiserade och kommenterade berättelser i inlägg och på sidor. Hittills har det blivit en sida med artiklar, filmer och intervjuer med författaren, och en tidslinje för händelserna under och efter Jasminerevolutionen i Tunisien.

I övrigt har jag försökt hålla sidan enkel och fokusera på innehållet. Utvalda artiklar på svenska och engelska, som beskriver händelseförloppet under revolutionen står för kontinuiteten – flödet. Lina Ben Mhennis egen webbnärvaro står för det snabba och framåtriktade – kommentarerna. Twitters bakvända kronologi i realtid blir motkraft till Storifys kronologiska, bakåtblickande.

Kommer sidan att göra någon nytta? Det får vi se.

* Jag vill helt oprovocerat lyfta fram 8kvinnor.se som byggdes för att ge stöd i marknadsföringen av Görrel Espelunds bok Åtta kvinnor som skapat världsrubriker, en samling intervjuer med kvinnor i maktposition, bland dem Ellen Johnson Sirleaf – Afrikas första demokratiskt valda kvinnliga president som i höstas tilldelades Nobels fredspris – och Margot Wallström. Sidan innehåller även en reseblogg från Görrels senaste resa – med bil från Kapstaden till Nordkap.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>